VIDEO: Izstrelek TOW za las zgrešil sirski tank T-55

by Urednik

SIRSKI UPORNIKI OBOROŽENI Z AMERIŠKIMI PROTITANKOVSKIMI IZSTRELKI BGM-71 TOW

Videoposnetek prikazuje, kako izstrelek sirskih upornikov iz prenosnega raketnega sistema  BGM-71 TOW le za las zgrešil tank Sirske vojske T-55.

Bližnjevzhodni mediji so že aprila poročali, da so se uporniki (FSA -Svobodna sirska vojska) proti režimu sirskega predsednika Bašarja al Asada menda oborožili z ameriškimi protioklepnimi in protiletalskimi prenosnimi raketnimi sistemi.  Čeprav so ZDA sprva zanikale vpletenost in trdile, da orožja sirskim upornikom niso dali oni, da pa razmišljajo o tem, pa se je v mediji v zadnjih časih pojavilo kar nekaj slik s tako s prenosnimi raketnimi sistemi FIM-43 redeye ali FIM-92 stinger (protiletalskimi), kot tudi protitankovskimi BGM-71 TOW.

V spodnjem videoposnetku, ki je bil na spletu objavljen 7. julija 2014, si lahko ogledate, kako je protitankovski izstrelek iz raketnega sistema BGM-71 TOW za las zgrešil tank Sirske vojske. Gre za tank T-55, ki je najštevilčnejši tip glavnega bojnega tanka sirskih kopenskih sil, saj naj bi jih Sirija kupila skoraj 2000. PolegT-55 ima Sirska vojska v svoji sestavi še tanke T-62M/K (kupila jih je skoraj 1000) in  tanke T-72 (kupila jih je skoraj 1500. Seveda pa se postavlja vprašanje, koliko od teh tankov je sploh še v uporabi in koliko jih je bilo uničenih v spopadih s sirskimi uporniki.

Pripravil: A. Knific, foto: You Tube

VIDEO:  Izstrelek TOW za las zgreši sirski tank T-55

SORODNE NOVICE:

“Obama razmišlja o dobavi protiletalskih raket Sirskim upornikom”

Predsednik Barack Obama razmišlja, da bi ZDA dale sirski opoziciji protiletalske sisteme, Kerry pomirja Lavrova, da je ameriška administracija proti temu.

Povezani članki