VIDEO: Strmoglavilo rusko vojaško transportno letalo Iljušin Il-112V

by Urednik

MED TESTNIM POLETOM UMRLI VSI TRIJE ČLANI POSADKE

Ruski prvi prototip vojaškega transportnega letala Il-112V je strmoglavil ob koncu poleta iz mesta Voronež na letališče Kubinka v mestu Žukovski pri Moskvi, kjer naj bi potekale priprave posadke na sodelovanje na vojaškem forumu Armada-2021. Na krovu so bili trije moški in nihče ni preživel nesreče.

Strmoglavljenje prototipa novega ruskega vojaškega transportnega letala Il-112V v Moskovski regiji je za ruske medije potrdil vir v obrambnem sektorju. “Prototip Il-112V je strmoglavil 17. avgusta med letom v Moskovski regiji,” je navedel vir.

“Rostec ustanavlja notranjo komisijo, v kateri sodelujejo strokovnjaki iz raziskovalnih inštitutov in obratov za gradnjo letal, da bi raziskali vzrok nesreče letala Il-112V, ki je strmoglavilo med urjenjem v Kubinki v Moskovski regiji,” je dejal tiskovni predstavnik korporacije.

Vojaško transportno letalo Il-112V je bilo zasnovano za prevoz vojaškega osebja, orožja in drugega tovora z največjo maso 5 ton. Il-112V naj bi v Ruskih letalskih silah zamenjal letalo An-26. Potovalna hitrost letala je 470 kilometrov na uro, doseg z največjo obremenitvijo pa 1200 kilometrov.

Na družabnih omrežjih se je pojavil videoposnetek, na katerem je prikazano, kako letalo pada in nato strmoglavi. Pred strmoglavljenjem je zagorel desni motor letala, kar je bil vzrok za nesrečo.

Ruski predsednik Vladimir Putin je maja sporočil, da se končujejo testiranje vojaškega transportnega letala Il-112V. Dve letali Il-112 naj bi bili v uporabi že leta 2021.

Pripravil: A. Knific, foto:

 

 

Povezani članki