VIDEO: Utrinki iz orožarskega sejma Shot Show 2018

by Urednik

V VEGASU SE PREDSTAVLJA VEČ KOT 200 PROIZVAJALCEV OROŽJA

Onkraj luže v ZDA v teh dneh poteka največja orožarska prireditev, tradicionalni Shot Show 2018 v Rangeu pri Las Vegasu, na kateri se srečajo uporabniki in proizvajalci orožja ter preizkušajo nove pištole, jurišne puške, mitraljeze in podobne proizvode.

Letos se predstavlja več kot 200 proizvajalcev iz vsega sveta. Shot Show 2018 je že trinajstič po vrsti in je najvplivnejši dogodek za industrijo, ki izdeluje strelsko, lovsko in drugo orožje ter opremo. Za medije je najodmevnejša predstavitev in preizkus orožij na streliščih Boulder Rifle ter Pistol Club. Največji proizvajalci strelnega orožja na Shot Showu prikažejo svoje novosti, ki jih je mogoče tudi v živo preizkusiti in podrobneje spoznati na streliščih. Zato tudi ne čudi udeležba več kot 1600 predstavnikov medijev iz vsega sveta, prav  tako pa tudi številnih potencialnih kupcev.

Dan proizvajalcev v Rangeu je tudi uvod v razstavo v razstavnem središču  Sands Expo v središču Las Vegasa (letos med 23. in 26. januarjem). Med štiridnevnim dogodkom se bo predstavilo nad 1700 ameriških in drugih proizvajalcev, prireditev pa si bo ogledalo 65.000 obiskovalcev. Shoot Show je sicer primerljiv z nemško prireditvijo IWA v Nurnbergu v Nemčiji, akronim SHOT pa ima že dolgo let pomen ”Shooting, Hunting and Outdoor Trade”.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

VIDEO: Dan proizvajalcev v Rangeu – SHOT SHOW 2018

 

Povezani članki