Spetsnaz bo letos dobil 10 oklepnih vozil GAZ tiger-M

by Urednik

POSEBNA RAZLIČICA TIGRA ZA POSEBNE ENOTE

Ruske specialne enote spetsnaz iz Toljatija bodo prejele deset lahkih oklepnih vozil tiger-M 4×4, je sporočil uradni predstavnik centralnega vojaške okrožja polkovnik Jaroslav Roshupkina.

Specialne enote spetsnaz iz Toljatija bodo do konca leta prejele 10 lahkih oklepnih vozil GAZ-233014 tiger-M, potem ko so jih v lanskem letu spremenili za potrebe specialnih sil, nova izvedenka pa je uspešno prestala državna testiranja.

Oklepno vozilo GAZ tiger-M 4×4 je namenjeno za izvidniške naloge, spremstvo in varovanje, kot tudi patruljiranje in podpori pehote. Opremljeno je z dizelskim motorjem z močjo 205 KM s pogonom na vsa štiri kolesa (4×4), šeststopenjskim ročnim ali petstopenjskim samodejnim menjalnikom. Nosilnost vozila je 1,2 tone, prepelje lahko do 8 vojakov in doseže najvišjo hitrost 125 km / h.

Tiger-M za posebne enote spetsnaz je opremljen s čelno balistično zaščito 5. razreda, pri straneh in zadaj pa 3. razreda. Izboljšana je tudi ergonomija sedeža voznika in motor, drugačni pa naj bi bili tudi komunikacijski sistemi,…

Podrobneje o ruskem oklepnem vozilu tiger-M smo več poročali v preteklih letih v spodnjih novicah, kot tudi o ruskem nakupu italijanskega vozila Iveco lynx.

Pripravil: A. Knific, foto: Military photos

Sorodne novice:

Italijansko bojno vozilo lynx v nov boj z ruskim tigrom

24/01/2013

Zdi se, da bo kontroverzna pogodba za dobavo italijanskih lahkih oklepnih vozil (LMV) Iveco M65 lynx za Rusko vojsko preživela po nedavnem preoblikovanju v vodstvu ruskega obrambnega ministrstva.

Ruske oborožene sile bodo prejele prvi IVECO LMV Lynx v letu 2012

15/03/2012

Ruske oborožene sile bodo prejele prvega od 57-ih italijanskih lahkih oklepnih vozil(LMV) lynx od podjetja IVECO Defence Vehicles že pred koncem leta 2012.

VIDEO: Atraktivna predstavitev ruskih specialnih sil spetsnaz

19/02/2014

Spodnji videoposnetek je ena izmed novejših predstavitev ruskih specialnih sil spetsnaz, v katerem je predstavljeno delovanje enote za boj proti terorizmu.

Povezani članki