Ameriški obveščevalci nimajo kapacitet za sledenje vseh aktivnosti Rusije

by Urednik

ZDA GRE “V NOS” RUSKA SAMOSTOJNA VOJAŠKA AKCIJA V SIRIJI

Združene države Amerike nimajo dovolj kapacitet za potrebe obveščevalnih dejavnosti, da bi spremljali vse ruske vojaške dejavnosti, je v torek 13. oktobra 2015 dejal poveljnik Ameriške vojske v Evropi (US Army Europe – USAREUR) general Ben Hodges.

“Dejstvo je, da ni dovolj kapacitet za obveščevalne dejavnosti, da delamo vse kar moramo … nimamo možnosti videti in spremljali kaj Rusi počnejo, na način kot ga sedaj uporabljamo,” je dejal Hodges.

Ob tem je Hodges dodal, da je bil osebno presenečen nad vsako izvedeno vojaško vajo Ruske vojske, presenetila pa ga je tudi odločitev Rusije, da se vključijo v zračne napade v Siriji.

Ob tem je poveljnik USAREUR Hodges dejal, da je rusko sodelovanje v kampanji proti Islamske državi (ISIS) v Siriji zelo pomembno, vendar si želi, da bi Rusija skupaj z Zahodom tvorila skupno koalicijo v boju proti ISIS-u.

Hodges je bil kritičen do samostojnega vojaškega posredovanja Rusije v boju  proti Islamski državi v Siriji,ob tem pa opozoril, da bi ti napadi lahko (negativno) vplivali na Evropo v smislu večjega števila beguncev, ki bežijo pred nasiljem v Siriji.

Pripravil: A. Knific, foto: Sputnik

Povezani članki