Blue Angels  in Thunderbirds na skrivaj načrtujeta nekaj velikega?

by Urednik

AMERIŠKI VOJAŠKI AKROBATSKI LETALSKI SKUPINI NADALJUJETA S POLETI

Ameriški vojaški akrobatski letalski skupini Blue Angels z lovci F/A-18  in Thunderbirds z lovci F-16 sta se v skrivnostnih okoliščinah zbrali v NAS Pensacola, zato se že pojavljajo ugibanja, da bi lahko nastopili združeno.

Kljub odpovedi vseh  letalskih prireditev v ZDA za prihodnje mesece, demonstracijski akrobatski letalski skupini Ameriške mornarice Blue Angels in Letalskih sil ZDA Thunderbirds nadelujeta z urjenjem, nekaj trenutkov letenja pa so posvetili zahval zdravstvenim delavcem in drugemu nujnemu osebju, ki se v Koloradu spopada s pandemijo, na način, kot zmorejo le oni. Thunderbirdsi so v ta namen  prileteli v domačo bazo Modrih angelov NAS Pensacola na Floridi za skupen trening pred skupnim preletom. Toda v tej zgodbi nekateri vidijo morda še več, skupno letenje obeh skupin kot da napoveduje nekaj velikega – in bi lahko zajelo celotne ZDA.

Naši prijatelji na vedno izjemnem spletnem mestu Airshowstuff.com so namignili in opozorili na govorice, ki kažejo na to, da se ti dve letalski akrobatski moštvi pripravljata na vsenacionalno turnejo, da bi pozdravili vse ameriške zdravstvene delavce, ki se borijo proti vojni proti virusu COVID-19 in  se na tak način priklonili v čast vsem, ki državo vodijo v teh bizarnih in mučnih časih.

Airshowstuff.com je v nedavni objavi navedel naslednje:

”V nedeljo je bil na družbenih medijih objavljen obsežen seznam mest po državi s trditvami, da gre za urnik številnih preletov, ki naj bi jih izvedli med 23. aprilom in 2. majem. Predvideni načrt bi omogočil, da se Thunderbirds in Blue Angels združijo za množični prelet mest vzhodne obale, kot sta New York in Washington, DC, preden se  odpravijo v različne dele države. Thunderbirdsi bi nastopali v zahodnih državah ZDA, medtem ko bi Modri angeli z nastopi pokrili srednji zahod, skupini pa bi se znova srečali v Teksasu na dan skupnih preletov in tako sklenili ta program.

Vse to je morda delovalo precej utopično, saj bi narekovalo kar nekaj potovanj skupine in  spremljajočih moštev za podporo v času, ko bi bilo treba potovanja zmanjšati. Vendar pa je vse več dokazov, da bi bil ta skupni program preletov dejansko lahko realnost. V ponedeljek so letalski opazovalci – spoterji zaslišali komunikacijo – prijavo Thunderbirda 1 s stolpom za nadzor zračnega prometa na NAS Pensacola z 8 drugimi zrakoplovi v njegovem spremstvu. Drugi spoterji so objavili video posnetke letal, ki pristajajo v bazi, lokalna fotografinja Laura Bogan je pred pristankom posnela fotografije vseh 9 letal, ki letijo na tem  območju.

Obe akrobatski letalski moštvi za zdaj nista ničesar javno potrdili in ne komentirali, zakaj so Thunderbirdsi prileteli v  Pensacolo. Verjetno bodo ostali tiho dokler ne bodo razdelali  končnih podrobnosti, prav tako pa je možno, da bodo do zadnjega trenutka držali načrte pod tančico skrivnostnosti, da bi odvrnili prebivalce ZDA  od morebitnih potovanj na dolge razdalje
.”

Prvotna objava na spletni strani Airshowstuff.com je bila kmalu izbrisana in nadaljnjih podrobnosti niso več objavljali. Očitno je, da se pripravlja nekaj velikega: da bi akrobatski moštvi preživeli toliko časa skupaj, je dokaj redek in poseben dogodek, ki ne vzbuja zgolj občutka, da gre samo za običajni “skupni trening”.

Pripravil: B. Knific, foto: USAF

 

Povezani članki