Eksoti na nebu nad Skopjem ob superpokalu UEFA 2017

by Urednik

FOTOGRAFIJE NEVSAKDANJIH POTNIŠKIH IN POSLOVNIH LETAL V MAKEDONIJI

Fotoreportaža naših makedonskih sodelavcev iz skopskega mednarodnega letališča Aleksander Veliki, kjer so 7. in 8. avgusta 2017, v času nogometnega superpokala UEFA 2017, gostili zelo zanimiva potniška in poslovna letala.

Letošnji superpokal Evropske nogometne zveze (UEFA) je bil že 42. izdaja tega nogometnega superspektakla, ki je na stadion Filip II. v Skopju privabil nad 30.000 gledalcev, na milijone pa si ga je ogledalo na televizijskih zaslonih. Za naslov najboljšega v superpokalu v letu 2017 na stari celini sta se spopadla madridski Real in britanski Manchester United. Za nas rezultat ni toliko pomemben, saj ga večina spremljevalcev športa dobro pozna (Real: 2 – Manchester United: 1) in si je tudi ogledala prenos spektakla, zato pa nam je naš makedonski sodelavec Igor Božinovski (v sodelovanju z Draganom Cvetićem) pripravil izjemno fotoreportažo letal, ki so pripeljala igralce in/ali pomembne goste na skopsko mednarodno letališče Aleksander Veliki.

Tako so na stezi skopskega letališča pristajala (in po spektaklu vzletala) zelo zanimiva letala – potniška in poslovna, letališče pa je bilo 7. in 8. avgusta 2017 seveda bistveno bolj zasedeno kot običajno.

Pripravila: B. Knific, Igor Božinovski, foto: Igor Božinovski, Dragan Cvetić

 

Povezani članki