FOTO: Severnokorejski jurišnik Su-25 s čipkami v kokpitu!?

by Urednik

VERJETNO PRVI OBJAVLJENI POSNETKI PILOTIRANJA VOJAŠKEGA LETALA IZ SEVERNE KOREJE

V začetku avgusta 2015 so se na spletu prvič pojavile fotografije pilota jurišnega letala Su-25 Severnokorejskih letalskih sil, ki jih je sam posnel med poletom (t.i. selfiji). Fotografije so sicer nastale iz videoposnetka, ki ga je predvajala severnokorejska državna televizija.

Letalske sile Severne Koreje imajo v svoji floti 34 ruskih jurišnih letal Suhoj Su-25 frogfoot, na fotografiji pa je pri zahodnih letalskih analitikih vzbudila pozornost predvsem bela čipka okoli rdečega varnostnega naslona za glavo.

Tovrstni posnetki letal Severnokorejske vojske so že tako izredno redki, zato je še toliko bolj zanimivo, da so po državni televiziji (in tako poslali sliko v svet) predvajali videoposnetek okrašenega naslona za glavo. Možnosti je več: ali gre za običajen okras vsakega izmed severnokorejskih vojaških letal Su-25, ali pa si je pilot na posnetkih sam namestil čipke na varnostni naslon izmetnega sedeža. Z gotovostjo pa je mogoče trditi, da okras ni iz ognjevarnih (negorečih) materialov, kot preostali elementi v notranjosti pilotske kabine.

Pripravil: A. Knific, foto: Defence Blog

FOTOGRAFIJE:

Jugoslovanska ljudska armada

Povezani članki