Hekerji so vdrli v spletno stran Združene letalske korporacije Suhoj

by Urednik

KIBERNETSKI NAPAD KOT POSLEDICA RUSKEGA NAPADA NA UKRAJINO

Spletno mesto ruske Združene letalske korporacije Suhoj (UAC – Obyedinyonnaya Aviastroitelnaya Korporatsiya) začasno ne deluje zaradi hekerskega napada. Pred tem se je na spletni strani pojavilo sporočilo, ki kritizira ruska dejanja v Ukrajini, zdaj pa spletni vir ni na voljo. Izvršni direktor UAC Juri Sljusar je vdiranje na spletno mesto označil za primer informacijske vojne proti Rusiji in ruski letalski industriji.

»To je ponaredek, hekerski napad na spletno mesto Suhoj. Primer informacijske vojne proti Rusiji in naši letalski industriji. Podpiramo predsednika. Na bedne injekcije se bomo odzvali s še učinkovitejšim delom. Naša naloga – dati državi krila. Celotno 100.000-člansko osebje korporacije še naprej dela, izpolnjuje naloge državnega obrambnega naročila in dobavlja letala ruskemu ministrstvu za obrambo, da bi zagotovila varnost naše države,« je dejal Slyusar.

Spletna stran UAC pa ni edina, ki ima težave z neprekinjenim delovanjem zaradi hekerskih napadov. Številni hekerji z vsega sveta, tudi skupina Anonymous (anonimni hekerji) napadajo ruske državne spletne strani že vse od začetka ruskega napada na Ukrajino.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki