Hrvaški prostovoljci na pomoč ukrajinskim vojakom?!

by Urednik

BODO UKRAJINSKIM VOJAKOM NA POMOČ PRISKOČILI »EVROPSKI« PROSTOVOLJCI?

Prvi hrvaški prostovoljci se odpravljajo na bojišče v Ukrajino, da bi se borili na strani Ukrajinske vojske, je izvedel poročevalec Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo, ki na ukrajinsko-poljski meji čaka na odhod iz Ukrajine.

“Večja skupina hrvaških prostovoljcev bi se morala v nekaj dneh pridružiti ukrajinski vojski. Imajo vojaške izkušnje od prej in so polni morale in želje pomagati ukrajinski vojski,” je dejal Čorkalo.

Ob javljanju za dnevnik z ukrajinsko-poljske meje je Čorkalo poročal tudi, da je med čakanjem na izstop iz Ukrajine v “zadnjih dveh urah” opazil tudi številne ljudi v vojaških uniformah, ki iz Poljske prihajajo v Ukrajino. Oznak na uniformah ni opazil, tako da po njegovih besedah ne more potrditi, da gre za katere od pripadnikov vojska članic zveze Nato.

Iz Ukrajine sicer že vse od začetka ruskega napada prihajajo informacije, da naj bi ruskim vojakom v spopadih v Ukrajini na pomoč priskočili tudi vojaki prostovoljci iz Čečenije, vendar njihova prisotnost v Ukrajini še ni potrjena.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube, TRT World

 

Povezani članki