Izrael povečal izvoz orožja za 40 odstotkov

by Urednik

IZRAELSKO OROŽJE ZAŽELJENO PO VSEM SVETU

Izrael je v letu 2017 za kar 40 odstotkov povečal izvoz orožja, oborožitvenih sistemov in vojaške opreme, skupaj so izvozili za 9,2 milijarde dolarjev orožja, je sporočil izraelski Direktorat za mednarodno obrambno sodelovanje (SIBAT).

Po podatkih na Izraelskega obrambnega ministrstva je obrambni izvoz v letu 2017 prinesel 9,2 milijarde dolarjev, v primerjavi s 6,5 milijardami dolarjev v letu 2016 in 5,7 milijarde dolarjev v letu 2015.

“To je pomemben dosežek za izraelski obrambni izvoz, ki potrjuje predvsem ugled izraelske obrambne industrije po vsem svetu,” je dejal direktor SIBAT-a brigadni general Michel Ben-Baruch.

“Izraelska obrambna industrija je zelo cenjena ter zaupanja vredna, zahvaljujoč naprednim in visokokakovostnim tehnologijam, ki temeljijo na edinstvenih rešitvah, ki so jih v spopadih dokazale tudi v Izraelskih obrambnih silah (IDF),” je še dodal Ben-Baruch.

Po podatkih SIBAT-a so leta 2017 izraelska obrambna podjetja v tujino prodala največ zračno-obrambnih sistemov (31%), radarskih sistemov (17%), letalskih sistemov (14%), streliva (9%), komunikacijskih sistemov (9%), optičnih sistemov (8%), brezpilotnih letalnikov (2%), …

Največja izraelskega orožja je bilo prodano v Azijo (58 %), sledijo Evropa (21%), Severna Amerika (14%), Afrika (5%) in Južna Amerika (2%).

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

Povezani članki