Izrael: Pripravljeni udariti v srce Teherana

by Urednik

IRANSKO POVEZOVANJE MOČNO VZNEMIRJA IZRAEL

Konfrontacija in medsebojne grožnje med Izraelom in Iranom se nadaljujejo. Situacija se je močno zaostrila, potem ko je Iran s posredovanjem Kitajske podpisal sporazum s Savdsko Arabijo, ki je bil izjemno negativno sprejet tako pri oblastih Izraela kot ZDA.

Izvedelo se je, da je vodja izraelske obveščevalne službe Mosad David (Dedi) Barnea obtožil iranske oblasti in obveščevalne službe, da naj bi organizirale celo vrsto napadov na Izraelce in izraelske cilje (tudi v tujini).

Na varnostni konferenci na univerzi Reichman je direktor Mossada dejal, da “obstajajo informacije o stalnih pripravah Irana na različne vrste napadov.” In menda je v odgovor na to Izrael pripravljen sprejeti najbolj drastične ukrepe.

Barnea: »Pripravljeni smo udariti v samo srce Teherana, kar bo naš odgovor tistim, ki so ukazali in izvedli napade na Izraelce in judovske cilje po vsem svetu. To je naše glasno in jasno sporočilo.«

Barnea je izrazil zaskrbljenost zaradi morebitne ruske dobave orožja Iranu. Direktor izraelske obveščevalne službe: »Rusi bodo ugodili iranskim zahtevam po orožju in surovinah, kar bo ogrozilo Izrael.«

Barnea je nadalje obtožil Iran, da “napihuje svoj pomen z oskrbo Rusije z brezpilotniki”.  Vse te izraelske obtožbe proti Rusiji in Iranu niso bile izrečene prvič. 

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki