Brazilija kupuje kar 1464 lahkih oklepnikov LMV 4×4

by Urednik

BRAZILSKA VOJSKA IZBRALA ITALIJANSKE ŠTIRIKOLESNE OKLEPNIKE

Gre za strateški program Guarani, s katerim želijo Brazilci svojo motorizirano pehote transformirati v mehanizirano in posodobiti »mehanizirano konjenico«.

V okviru programa Guarani naj bi tako Brazilci pri Ivecu kupili kar 1464 lahkih kolenih oklepnih vozil 4×4 LMV. Po prvotnem načrtu naj bi najprej nabavili 32 vozil, ki bi jim sledila serija 154 LMV v dveh dobavah po 77 vozil. Dobava vključuje več različic tega vozila.

Ivecov LMV je bil izbran na natečaju v aprilu 2016, konkurent pa mu je bil skupen proizvod brazilskega Avibrasa in francoskega Renault Truck Defense’s tupi 4×4. Kot navajajo brazilski viri, bo 389 oklepnih vozil LMV opremljenih z Elbit Systemsovo nadgradno oborožitveno postajo ares z mitraljezoma 12,7 in 7,62 mm. Preostale LMV naj bi opremili z zunanjo zaščiteno (za strelca) oborožitveno postajo.

Pripravil: B. Knific, foto:

SORODNE NOVICE:

Avstrijsko-slovensko zeleno mejo varujejo oklepniki LMV “husar” 4×4

Avstrijska vojska (Bundesheer) za nadzor zelene meje v južni Avstriji uporablja lahka protiminsko zaščitena oklepna vozila Iveco LMV “husar” 4×4, ki so opremljena s sistemom za nočno opazovanje.

Italija bo Ukrajini prodala 90 lahkih oklepnih vozil Iveco LMV lynx

Italijanski premier Mateo Renzi je na vrhu Nato pakta v Walesu sporočil, da je dal dovoljenje italijanski vladi, da se pogaja z ukrajinskimi oblastmi o prodaji 90-ih lahkih oklepnih vozil Iveco LMV M65 lynx.

Povezani članki