Italija bo Ukrajini prodala 90 lahkih oklepnih vozil Iveco LMV lynx

by Urednik

UKRAJINSKA VOJSKA NUJNO POTREBUJE LAHKA OKLEPNA VOZILA

Po poročanju lokalnih medijev je italijanski premier Mateo Renzi na vrhu Nato pakta v Walesu (4. in 5. september 2014) sporočil, da je dal dovoljenje italijanski vladi, da se pogaja z ukrajinskimi oblastmi o prodaji 90-ih  lahkih oklepnih vozil Iveco LMV M65 lynx (ris – lat., op.p.).

Renzi je prav tako opozoril, da je Italija izrazila svojo pripravljenost, da v letu 2015 zagotovi finančno pomoč za Natov sklad zaupanja (NATO Trust Fund) za krepitev obrambnih zmožnosti Ukrajine.

Že večkrat smo poročali, da Ukrajina v svoji oborožitvi nima primernih vozil za spopade v mestnem okolju, kar se je izkazalo v boju s proruskimi separatisti na vzhodu Ukrajine. Večja pehotna oklepna vozila BTR so namreč preveč okorna, Ukrajinska vojska pa za take spopade krvavo potrebuje lahka oklepna vozila 4×4. Tako so Ukrajinci že pred meseci napovedali proizvodnjo kar treh domačih lahkih oklepnih vozil – dozor-B 4×4, cougar in spartan, več o tem pa smo pisali v spodnjih novičkah.

Ivecovo je v letu 2011 za sestavljanje vozil LMV ustanovil skupno podjetje z ruskim državnim podjetjem KAMAZ, v njem pa so želeli sestavili predvidoma skupaj 2300 vozil. V letu 2011 je Ruska vojska naročila 60 vozil lynx, v okviru programa državnih vojaških naročil za obdobje 2011-2020 pa nameravajo kupiti še 1775 tovrstnih vozil v vrednosti 1 milijarde dolarjev. V programu je tudi zapisano, da ne smejo biti vsi modeli proizvajalca Iveco. Glede na potek dogodkov lahko sklepamo, da se bodo Rusi odločili za izboljšano različico vozila tigr-M, ki ima novi ruski dizelski motor YaMZ-534, boljši oklep in zaščito pred jedrskimi, biološkimi in kemičnimi grožnjami. Ruska vojska trenutno uporablja lahke oklepnike 4×4 GAZ-2330 tigr, ki jih izdelujeta Gorkovski avtomobilski obrat (GAZ) in Arzamaški strojni obrat (AMZ).

Lahko oklepno taktično vozilo Iveco LMV (Light Multirole Vehicle) tehta 6,5 t, vozi do pet vojakov, nanj lahko pritrdijo iz vozila upravljano oborožitveno postajo z 12,7 mm mitraljezom ali drugačnimi orožji, vključno s protiletalskimi raketami. Lahke oklepnike LMV 4×4 uporabljajo vojske Italije, Velike Britanije, Španije, Hrvaške, Belgije. Češke, Avstrije in Norveške. Bojno so bila vozila preizkušena v Iraku in Afganistanu ter drugih Natovih misijah, izkazala pa so se z zelo dobro zaščito, saj oklep ustavi izstrelke avtomatskega orožja, kot tudi eksplozijo z močjo do 7 kg TNT-ja.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

SORODNE NOVICE:

Ukrajina bo začela izdelovati oklepnike dozor-B 4×4

Ukrajinske oblasti so napovedale začetek proizvodnje lahkih izvidniških oklepnikov dozor-B 4×4 za potrebe bojevanja s proruskimi separatisti na vzhodu Ukrajine.

Ukrajinski vojska bo dobila lahka oklepna vozila cougar in spartan

Ukrajinska vojska bo prejela prva lahka oklepna kolesna vozila cougar in spartan, ki je razvilo ukrajinsko podjetje AutoKrAZ v sodelovanju s podjetjem Streit Group iz Združenih arabskih emiratov.

Mjanmar začel proizvodnjo ukrajinskih oklepnikov BTR-3U 8×8

Mjanmar je začel licenčno proizvodnjo ukrajinskega oklepnega transportnega vozila BTR-3U 8×8 s sestavnimi deli, ki jih je dobavila Ukrajina.

“Ukrajinska oklepna vozila BTR so ››krste na kolesih‹‹”

“Številne mirovne misije v katerih je sodelovala Ukrajinska vojska so jasno potrdile: oklep, ki je danes v ukrajinskih oboroženih silah ni najboljša izbira za sodelovanje pri nedavnih lokalnih konfliktih…”

Povezani članki