Kitajska vojska prvič gostila tuje novinarje na Akademiji inženirjev oklepnih sil

by Urednik

KITAJSKA VOJSKA SI ŽELI SODELOVANJA IN MIRU V SVETU

Kitajska Akademija inženirjev oklepnih sil je sredi tedna prvič za javnost odprla svoja vrata in gostila 112 novinarjev iz Kitajske in tujine. Novinarji iz 61-ih medijev iz celega svetu so si tako lahko blizu ogledali robotska, terenska, oklepna vozil in tanke Kitajske vojske med urjenja vojakov na akademiji.

“Kitajska stalno posodablja svojo vojsko ter izvajanja reforme vojske in obrambe države. Vsako leto pred 1. avgustom – dan Kitajske vojske (PLA –Ljudska osvobodilna armada) organiziramo novinarske obiske naših vojaških oporišč. Povečana vojaško moč Kitajske ni grožnja svetu. Nasprotno, to je pozitiven prispevek k svetu, “je dejal tiskovni predstavnik kitajskega Ministrstva za obrambo Geng Yansheng. Kitajska s tem želi svetu pokazati visoko usposobljenost pripadnikov Kitajske vojske in poudariti rekrutiranje izobraženih vojakov, kar je del reform PLA.

Od leta 2008 je Kitajska mednarodnim novinarjem odprla nekaj ključnih vojaških oporišč. Po besedah PLA so v stiku z več kot 150 državami in sodelujejo v približno 400-ih izmenjav s tujimi vojaškimi delegacijami vsako leto.

V zadnjih 87 letih se je PLA dosegla izjemne prispevke k ohranjanju suverenosti naroda, varnosti in ozemeljske celovitosti. Kitajska vojska želi še naprej voditi neodvisno zunanjo politiko miru, ohraniti prijateljske vezi in sodelovati z oboroženimi silam drugih držav, kar naj bi prispevalo k izgradnji harmoničnega sveta trajnega miru in skupne blaginje, poudarjajo Kitajci.

Pripravil: A. Knific

Povezani članki