Poljski protiletalski sistem perun boljši od ruske verbe

by Urednik

“UČENEC JE PRESEGEL UČITELJA”

Poljski prenosni protiletalski raketni sistem kratkega dosega perun je boljši od ruskega verba, pravi poljski vojaški strokovnjak Maximilian Dura v članku za Defense24.

Avtor je primerjal taktične in tehnične značilnosti poljskega prenosnega raketnega protiletalskega sistema perun  in analognega ruskega sistema verba in prišel do zaključka, da so značilnosti poljskega sistema boljše od ruskega. Pri tem se je oprl na podatke, pridobljene z objavo ruskih medijev, zlasti – RIA News …

Ruska tiskovna agencija je objavila novice o razvoju obetavnega prenosnega protiletalskega kompleksa in podala lastnosti delovanja verba, kar kaže, da lahko slednji zadene cilje na dosegu 6 km in na nadmorski višini do 3,5 km. Poljski strokovnjak je poudaril, da je perun sposoben zadeti cilje na dosegu do 6,4 km in na višini do 4 km, kar pomeni, da ima večji doseg kot ruski. Hkrati je priznal, da so perun ustvarili poljski konstruktorji na podlagi sovjetskih in ruskih prenosnih raketnih sistemov, kar pomeni, da je “študent presegel učitelja.” Informacija, objavljena v sporočilu RIA Novosti, je še en dokaz več, da je poljski perun boljši od ruskega verba, kar najverjetneje pomeni, da gre za najboljšo rešitev v tem razredu na svetu. (…) – piše avtor in dodaja, da ruski konstruktorji še dolgo ne bodo mogli ustvariti česa podobnega poljskim prenosnim zračnoobrambnim raketnim sistemom kratkega dosega,  saj zaradi sankcij “nimajo sodobne elektronike”.

Pripravil: B. Knific, foto: Topwar

 

Povezani članki