Prve fotografije ruskega oklepnika kurganec-25

by Urednik

PO FOTOGRAFIJAH TANKA T-14 ARMATA, SO SE POJAVILE ŠE FOTOGRAFIJE OKLEPNIKA KURGANEC-25

V ponedeljek 23. marca 2015 je Ruska vojska na vadbišču Alabino v bližino Moskve izvajala vaje za prihajajočo vojaško parado na Rdečem trgu ob Dnevu zmage (9. maj), pri tem pa so nastale tudi prve fotografije novega goseničnega oklepnega vozila kurganec-25.

Amfibijsko oklepno vozilo kurganec-25 bo na voljo v več različicah, z njimi pa želijo v kopenskih enotah Ruske vojske postopoma nadomestiti oklepnike BMP, BMD, MT-LB in druge gosenične oklepneplatforme. Kurganec-25 ima modularno oklepno zaščito, ki jo je mogoče nadgraditi za posebne nevarnosti, je oborožen s topom 2A42 kalibra 30mm in štirimi lanserji protitankovskih vodljivih raket kornet-EM. Opremljen je z avtomatskim nadzornim sistemom ognja, ki lahko samodejno izbere cilje. Standardna oprema oklepnika kurganec-25 lahko vključuje toplotne senzorje, laserski daljinomer, GPS / inercialni navigacijski sistem in računalniško podprt sistem za nadzor ognja.

Kurganec-25 uporablja tudi novo rusko tehnologijo za amfibijske operacije (dva vodna curka na zadku vozila), ki omogoča plovbo s hitrostjo do 10 km/h.

Oklepno vozilo kurganec-25, ki ga proizvajajo v tovarni Kurganmashzavod, smo podrobneje predstavili v reviji Obramba januar 2014.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Informant

Povezani članki