Satelitski posnetki: ruski raketni sistemi S-300 v ZDA

by Urednik

AMERIŠKA VOJSKA ZA URJENJE UPORABLJA RUSKE RAKETNE SISTEME

Satelitski posnetki, ki jih je na družabnih omrežjih objavil nek vojaški navdušenec, naj bi prikazovali sovjetski raketni sistem zračne obrambe S-300  na vojaškem poligonu v ZDA.

Informacije ali gre za maketo ali pravi raketni sistem S-300  zemlja-zrak niso znane. ZDA je sicer po razpadu Sovjetske zveze od nekaterih bivših sovjetskih držav odkupila sovjetske oborožitvene sisteme, med njimi naj bi bili tudi S-300.

Ameriška vojska med urjenjem pogosto uporablja makete in tudi prave sovjetske oz. ruske oborožitvene sisteme za tarče, da so vaje kar najbolj realistične.

Na objavljanjem satelitskem posnetku naj bi bili elementi raketnega sistema zračne obrambe S-300, ki je bil zasnovan še v sovjetskim časom. Na posnetku je razviden sistem za nadzor ognja 30N6 in prikolice z lanserji raket 5P85, ko so del raketnega sistema S-300PT.

Raketni sistem S-300  je bil zasnovan za obrambo strateško pomembnih civilnih in vojaških objektov pred vsemi vrstami zračnih napadov. Sistem S-300 je Sovjetska uvedla v operativno rabo leta 1979.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

 

Povezani članki