Slovenska vojska na vojaški vaji Combined Resolve

by Urednik

ZAVEZNIŠKE OKLEPNE ENOTE NA VOJAŠKI VAJI V NEMČIJI

Zveza Nato je objavila videoposnetek sil Slovenske vojske, ki preizkušajo pripravljenost ameriške oklepne brigade v Nemčiji. Posnetki vključujejo izjavo slovenskega častnika v angleščini.

Zavezniške in partnerske oklepne enote so se konec septembra zbrale v Nemčiji na vaji Combined Resolve pod vodstvom ZDA, v kateri je bojna skupina 2. oklepne brigade (ABCT) preizkusila svojo pripravljenost proti nasprotni sili.

Približno 3.500 vojakov je sodelovalo pri usposabljanju na območju Skupnega večnacionalnega centra za pripravljenost v Hohenfelsu. 2. ABCT je bil napoten v Evropo v začetku tega leta za vajo Defender-Europe 20 in je ostal tam po prilagoditvi vaj zaradi pandemije COVID-19.

Sodelujoče države so vključevale države članice zveze Nato – Francijo, Italijo, Litvo, Severno Makedonijo, Poljsko, Romunijo, Slovenijo, ZDA  – in Natovo partnersko državo Ukrajino. Vojaki so bili pred začetkom vaje testirani na COVID-19, da bi omejili potencialno širjenje virusa.

Posnetki vključujejo posnetke italijanskih, slovenskih, ukrajinskih in ameriških oklepnih enot, ki manevrirajo na terenu in intervju s častnikom  slovenske oklepne enote.

Pripravil: B. Knific, foto: Slovenska vojska

VIDEO: Vojaška vaja zavezništva Combined Resolve

 

Povezani članki