Slovenska vojska vabi na Poček (v soboto 13. junija 2015)

by Urednik

VADIŠČE SLOVENSKE VOJSKE NA POČKU ODPRTO ZA OBISKOVALCE

Pripadniki in pripadnice Slovenske vojske v soboto, 13. junija 2015, med 10. in 17. uro vabijo na druženje na Poček – Osrednje vadišče Slovenske vojske Postojna. Slovenski vojaki bodo v sklopu dnevov odprtih vrat obiskovalcem prikazali oborožitev in opremo različnih enot Slovenske vojske, streljanje s pehotno oborožitvijo, predstavili uničevanje minskoeksplozivnih sredstev,…

Obiskovalci se bodo lahko popeljali s tankom M-84, oklepnimi pehotnimi vozili valuk (pandur 6X6) in svarun (Patria AMV 8×8) ter se pomerili v simulacijskih igrah, najmlajši pa bodo lahko skozi igro spoznavali vojaški poklic. V dopoldanskih urah bo za sladokusce na voljo pokušina vojaškega golaža, pasulja in vojaških pekovskih izdelkov.

Na Poček vas bodo popeljali iz postojnske vojašnice, od koder bodo vozili avtobusi do vseh delovnih točk. Prvih sto obiskovalcev, ki se bodo z avtobusi odpeljali na prireditev iz postojnske vojašnice (Vojašnica barona Andreja Čehovina), čaka presenečenje, so zapisali pri Slovenski vojski.

Vir: Slovenska vojska

VIDEO: Vožnja s tankom M-84 Slovenske vojske

SORODNE NOVICE:

Dan Slovenske vojske in odprta vrata vojašnic v letu 2015

15. maj je dan Slovenske vojske in bo v letu 2015 zaznamovan z osrednjo slovesnostjo na letališču Rakičan v Murski Soboti, ki bo odprta za javnost.

FOTO: Mednarodna vojaška vaja Rock Proof 3 na Počku

V Sloveniji poteka mednarodna vojaška vaja Rock Proof 3 na kateri poleg pripadnikov 1. brigade Slovenske vojske sodelujejo tudi pripadniki 173. zračno-desantne brigade Ameriške vojske, ki so nastanjeni v italijanskem mestu Vicenza.

Povezani članki