Ukrajina bo oblikovala 25 brigad teritorialne obrambe

by Urednik

UKRAJINSKO OBRAMBNO MINISTRSTVO V OBLIKOVANJE NOVIH ENOT TO

Moč sil teritorialne obrambe Ukrajine bo dosegla 130 tisoč pripadnikov, ki bodo razporejeni v 25 brigad. Odločitev o oblikovanju ustreznih enot je že sprejeta, poroča obrambno ministrstvo Ukrajine.

V ukrajinskem vojaškem resorju je potekal sestanek o napotitvi sil teritorialne obrambe (Війська територіальної оборони), ki ga je vodil minister Aleksij Reznikov. Prisotni so bili tudi vrhovni poveljnik oboroženih sil Ukrajine Zalužni, njegov namestnik Mojsjuk in poveljnik sil teritorialne obrambe Galuškin. Nekaj ​​podrobnosti s sestanka je predstavila tiskovna služba ukrajinskega obrambnega ministrstva.

Tako se v Ukrajini nadaljuje oblikovanje novih sil teritorialne obrambe. Predvidevajo ustanovitev 25 brigad (glede na število regij), ki bodo vključevale 150 bataljonov (po enega za vsako regijo). V vsakem bataljonu bo oblikovana hrbtenica, ki bo vključevala vojake oboroženih sil Ukrajine. Njihova naloga bo ustvariti bojno pripravljeno enoto iz civilistov, ki bo sposobna ustaviti sovražnikovo ofenzivo. 

V mirnem času bodo redne enote ukrajinske teritorialne obrambe štele največ 10.000 pogodbenih vojakov, v primeru vojne pa je predvideno povečanje števila na 130.000 pripadnikov z vpoklicem rezervistov in vojaških zavezancev.

Ministrstvo za obrambo je že določilo skoraj vsa razporeditvena mesta enot teritorialne obrambe po vsej Ukrajini. Sile teritorialne obrambe Ukrajine so ločena veja oboroženih sil, ki vključuje dve komponenti: brigade teritorialne obrambe oboroženih sil Ukrajine in prostovoljne enote za organiziranje lokalnega odpora. Poleg tega v organiziranje odpora na okupiranih ozemljih vključene sile za posebne operacije Ukrajine.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

 

Povezani članki