V ZDA za usposabljanje ameriških marincev najemajo Ruse in Ukrajince

by Urednik

AMERIŠKE PRIPRAVE NA POSREDOVANJE V UKRAJINI?!?

Ameriško podjetje GTS (Glacier Technology Solutions LLC), ki ima sklenjeno pogodbo s Korpusom ameriških marincev, je 3. marca 2015 objavilo oglas (slika spodaj), da išče večje število moških ukrajinske in ruske narodnosti, ki bi sodelovali pri usposabljanju ameriških marincev. Za igranje vloge ruskih vojakov med usposabljanjem ameriških vojakov bo prejeli 19 dolarjev na uro.

Podjetje GTS iz Kalifornije išče rusko oz. ukrajinsko govoreče moške, stare med 18-65 let. Ponujajo jim občasno delo glede na potrebe, delovni dnevi pa bodo dolgi med 8 in 12 ur. V tem trenutku potrebujejo moške, ki bi sodelovali na urjenju ameriških marincev med 29. in 31. marcem 2015. Plačilo za delo je 15,17 USD/uro in dodatnih 4,02 USD/ uro za zdravje in dobro počutje (nekakšen dodatek za zdravstveno zavarovanje).

Zasebno vojaško podjetje Glacier Technology Solutions je vojaški podizvajalec, ki neposredno sodeluje s Korpusom ameriških marincev (US Marine Corps) in jim pomaga pri programih usposabljanja, kjer je potrebna čim bolj realistična simulacija razmer na bojišču.

Pripravil: A. Knific, foto: USMC

 

Povezani članki