VIDEO: Bojno streljanje tankov, havbic,… na RAE 2013

by Urednik

RUSI PRIKAZALI DELOVANJE OKLEPNE TEHNIKE

RAE 2013 (Russian Arms Expo –  Ruski oborožitveni sejem) v Nižnem Tagilu Svedrolovskem okrožju je pred dobrim mesecem ponudil enkratno priložnost videti rusko kopensko vojaško – predvsem oklepno – tehniko v svojem najmočnejšem elementu – streljanju.

Bojno streljanje iz tankov, samovoznih havbic, taktičnih in raketnih artilerijskih sistemov vse do velikega kalibra raketnega artilerijskega sistema smerč s 300 mm, pa streljanje s termobaričnimi izstrelki iz večcevnega samovoznega raketnega sistema (MLRS) TOS1A je dokazovalo njihovo razdiralno moč in poguben učinek.

Med oklepniki so prikazali bojno streljanje in vozne ter druge zmogljivosti tankov T-72/T-90 , med njimi sta bili tudi dve posodobljeni različici T-72, ena namenjena bojem v urbanem okolju, druga pa je bila opremljena z najsodobnejšim sistemom aktivne zaščite arena-3. Rusi so prikazali tudi celoten spekter zračno prevoznih in desantnih amfibijskih oklepnih vozil sprut SD, BMD-3 s topoma kalibrov 125 mm in 100 mm, 30 mm avtomatskim topom in 120 mm minometom.

Prikazali so tudi sistem zračne obrambe buk-2M (SA-17) tako na goseničnem kot kolesnem podvozju, zatem pa še sistema ZSU-23×4 šilka in 2S6M1 tunguška, pa tudi bojno vozilo za podporo BMPT, ki je postalo sestavni del novih tankovskih formacij kopenske vojske ruskih oboroženih sil, ki se ponašajo  z izboljšanimi manevrskimi zmogljivostmi, povečano ognjeno močjo in boljšo prilagodljivost.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki