Video: “Fury” – napovednik vojnega filma

by Urednik

FILM FURY – ZGODBA O AMERIŠKIH TANKISTIH V 2. SVETOVNI VOJNI

Jeseni se obeta premiera akcijske vojne drame “Fury”, ki v središče postavlja ameriško posadko tanka sherman, ki aprila 1945 na čelu zavezniških sil prodira v osrčje nemškega rajha.

Film Fury, vojni film/akcija/drama, ZDA 2014, 134 min, IMDB ocena: 8,1

režija: David Ayer , igrajo: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman,…

Zgodba filma “Fury” spremlja ameriški tankovski vod iz sestave 2. oklepne divizije – med njenimi poveljniki je bil tudi legendarni tankovski general George S. Patton – v zaključnih operacijah 2. SV z nalogo boja za sovražnikovo črto med zavezniškim prodorom v nacistično Nemčijo. Glavna vloga je pripadla Bradu Pittu (poveljnik tanka sherman z imenom “Fury”), družbo pa mu delajo uveljavljena igralska imena: Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal, Michael Pena, Jason Isaacs in Scott Eastwood. Film “Fury” so snemali jeseni 2013 na angleškem podeželju, prvič so uporabili tudi originalni nemški tank tiger 1 – zadnji operativni tankovski veteran te vrste je bil sposojen iz angleškega tankovskega muzeja Bovington.

Pred kratkim je bil javno objavljen prvi video napovednik filma, ki si ga za pokušino oglejte na koncu novice. Ljubitelji vojnih filmov in v tem primeru tudi oklepa filma gotovo ne smete zamuditi, filmski kritiki bodo po premieri – 14. november (ZDA), 24. oktober (VB) – podali svoje mnenje, po ogledu pa bo lahko tudi vsak sam ocenil, ali gre za povprečno hollywoodsko akcijo ali novo legendarno upodobitev, kot je denimo “Reševanje vojaka Ryana”.

Pripravil: Jure Mikelj, foto: IMDb (Columbia Pictures)

VIDEO: Napovednik akcijske vojne drame “Fury”

Povezani članki