VIDEO: Vojaška parada ob dnevu zmage v Moskvi

by Urednik

RUSKA VOJSKA POKAZALA SVOJE SISTEME NA RDEČEM TRGU

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate utrinke iz letošnje moskovske vojaške parade ob 70. obletnici končanja druge svetovne vojne. Na praznovanju dneva zmage (9. maj) na Rdečem trgu v Moskvi je sodelovalo približno 11.000 vojakov in več kot sto oborožitvenih sistemov Ruske vojske.

Ruske oborožene sile so predstavile vojaška terenska vozila tigr 4×4, oklepna transportna vozila tajfun-K 6×6, oklepniki BTR-82A, tanki T-90A , samohodne havbice 2S19 MSTA-S, protiletalski raketni sistemi BUK-M2, protiletalski raketni sistemi pancir-S1 in S- 400, taktične balistične rakete iskander-M in topol-M. Na paradi sta bili glavni “atrakciji” sistem protiletalske obrambe Tor-M2U in protitankovski raketni sistem krizantema-S na oklepnem vozilu BMP-3.

Moskvo je preletelo tudi več kot 70 vojaških letal in helikopterjev iz flote Ruskih letalskih sil v različnih formacijah, med drugim tudi bojna letala Su-25 frogfoot, lovski-bombniki Su-34 in strateški bombniki Tu-95 bear, helikopterji Mi-28 havoc in Ka-52 alligator, nastop pa sta izvedli tudi ruski vojaški letalski akrobatski skupini Ruski vitezi, z lovci Suhoj Su-27, in Striži, z lovci MiG-29.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Vojaška parada ob dnevu zmage v Moskvi

Povezani članki