Novi pametni osnovni trenažer: Pilatus PC-7 MKX!

by Urednik

ŠVICARSKI PILATUS PREDSTAVIL NOVO RAZLIČICO LETALA PC-7

»Z novo ”stekleno” kabino, novo letalsko elektroniko, izboljšavami na področju udobja posadke in drugimi tehničnimi novostmi, ponuja PC-7 MKX pametno in najsodobnejšo zmožnost usposabljanja v segmentu osnovnega usposabljanja po neprimerljivi ceni, z izjemno robustnostjo in neprekosljivo zanesljivostjo.«

Tako je v teh dneh na letalskem salonu v Dubaju novo šolsko turbopropelersko letalo predstavil švicarski Pilatus.

Pametno osnovno trenažno letalo je zdaj na voljo, da prevzame novo generacijo študentov – pilotov in jim pomaga na poti do prvorazrednih vojaških letalcev. Najsodobnejša pilotska kabina s pametno letalsko elektroniko je jedro povsem novega PC-7 MKX. Kokpit je osredotočen na filozofijo treh zaslonov, ki uporablja naslednjo generacijo zaslonov visoke ločljivosti. Študentu-pilotu omogoča enostaven vstop v svet sodobne letalske elektronike, hkrati pa z njeno pomočjo lahko vadi vitalne pilotske spretnosti z uporabo preizkušenega letalskega okvirja z benignimi in prizanesljivimi lastnostmi letenja.

Letal PC-7 MKX se lahko uporablja za usposabljanje najširšega možnega obsega letalske posadke, zaradi česar je idealen osnovni trenažer za letalske sile po vsem svetu.

Pametna tehnologija na dosegu roke pilota

Pametni paket letalske elektronike PC-7 MKX ponuja široke zmogljivosti, ki omogočajo največjo prilagodljivost za uporabo v najrazličnejših misijah usposabljanja. To zagotavlja, da lahko študent zlahka preide na (naj)zahtevnejše leteče bojne platforme, ko se poda v naslednjo fazo usposabljanja. Zmogljivost letalske elektronike PC-7 MKX je zasnovana kot obsežna osnovna konfiguracija z različnimi dodatnimi možnostmi, kot so sistem sintetičnega vida, sistem prometnega svetovanja, avtopilot, kamera v pilotski kabini in sistem za poročanje o misiji, da se izpolnijo posebne potrebe po usposabljanju.

Kokpit ima velik primarni zaslon s podatki za letenje in večfunkcijske zaslone, ki študentom omogočijo čimprejšnjo izpostavljenost tehnologiji, ki jo najdemo v današnjih bojnih letalih prve linije. Primarni zaslon omogoča izbiro različnih načinov letenja, medtem ko sta na levi in ​​desni zaslona s premičnim zemljevid za navigacijo, sistemom upravljanja letenja ter sistemom za prikazovanje podatkov o delovanju motorja in za opozarjanje posadke.

Orodja za navidezno resničnost

Na voljo je tudi obsežen nabor produktov za usposabljanje, ki pokrivajo vse vidike zemeljskega usposabljanja, od najpreprostejših pripomočkov za usposabljanje do orodij za navidezno resničnost do popolnega simulatorja letenja je vsa oprema za usposabljanje najvišje kakovosti in zasnovana tako, da podpira integrirano, progresivno učenje. To letalskim silam omogoča, da optimizirajo čas usposabljanja in zmanjšajo stroške usposabljanja na pilota.

Preizkušen sistem usposabljanja

Zasnova PC-7 MKX uporablja konvencionalno konstrukcije krila, trupa in repnih površin. Primarna konstrukcija je izdelana iz pločevine iz aluminijevih zlitin, kar v kombinaciji z natančno izdelavo zagotavlja visoko stopnjo zamenljivosti in tudi enostavno zamenjavo delov. PC-7 MKX je izjemen trenažer, ki zagotavlja življenjsko dobo vsaj 30 let. PC-7 MKX je bil prvič predstavljen javnosti 15. novembra v statičnem razstavnem prostoru na Dubai Air Show 2021  .

Pripravil: B. Knific, foto: Pilatus

 

 

Povezani članki