Odpovedi velikih letalskih predstav po svetu se vrstijo

by Urednik

FARNBOROUGH ODPOVEDAN, OSHKOSH ZAENKRAT OSTAJA NA KOLEDARJU

Nacionalna garda Rhode Islanda je pred dnevi sporočila, da odpoveduje letalsko prireditev Open House 2020, saj se osredotoča na odzivanje na pandemijo koronavirusa. Glavne zvezde letalske prireditve Open House 2020 bi morali biti piloti akrobatske letalske skupine Thunderbirds, ki nastopajo z lovci F-16 fighting falcon.

Gre za še eno v vrsti odpovedi letalskih prireditev v letošnji pomladi in poletju, že konec marca so prireditelji v Veliki Britaniji odpovedali dve največji letalski prireditvi v letošnje letu, tradicionalni letni Royal International Air Tatoo v Fairfodu in največjo komercialno letalsko prireditev v letošnjem letu Farnborough Air Show 2020.

Med spremljanjem odpovedi letošnjih letalskih prireditev pa še nismo zasledili, da bi prireditelji odpovedali zadarski CROIMAS 2020 in pa prireditev ob 69 letnici skupine Frecce Tricolori v njihovi bazi v Rivoltu nedaleč od Vidma v Furlaniji v drugi polovici septembra. Prav tako smo zasledili, da Združenje lastnikov in graditeljev eksperimetalnih letal, prireditelji Letalskega dogodka v Oshkoshu med 20. in 27. julijem zaenkrat ostajajo optimistični in se še vedno pripravljajo na ta, brez dvoma največji svetovni letalski praznik.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki