Posodobitev ruske letalonosilke Kuznecov bo zaključena leta 2021

by Urednik

TEŽAVE PRI POSODOBITVI EDINE RUSKE LETALONOSILKE

Popravilo raketne križarke – letalonosilke Admiral Kuznecov bo zaključeno v letu 2021 je v izjavi za medije povedal predsednik ruske Združene ladjedelniške korporacije Aleksej Rahmanov.

“Načrtujemo, da bo popravilo in posodobitev ladje zaključena v letu 2021, morda bo dva do 4 mesece odloga. Po načrtu naj bi bila modernizacija ladje opravljena v ladjedelnici št. 35 v Murmansku, prvi del tega procesa pa poteka v suhem doku,” je poudaril.

Problem s suhim dokom je vzniknil v oktobru lani, ko se je suhi dok PD-50 potopil v ladjedelnici Rosljakovo, kar je vodilo do odloga v načrtih za popravilo in posodobitev ruske letalonosilke Admiral Kuznecov. (O nesreči edine ruske letalonosilke v suhem doku, na katerega je padel večdesetonski žerjav,  smo poročali pred meseci v prispevku FOTO: Na palubo ruske letalonosilke padel žerjav).

Kadarkoli in kakorkoli se bo že proces popravila in posodobitve letalonosilke zaključil, bo temu sledila serija preizkušanj, šele zatem se bo letalonosilka vrnila v operativno floto Ruske vojne mornarice.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki