Pripadniki Al Kaide napadli vojaško ladjo v Pakistanu

by Urednik

INCIDENT OB 13. OBLETNICI TERORISTIČNIH NAPADOV V ZDA

Pakistanskim talibanom pred dnevi ni uspel teroristični napad na vojaško ladjo Pakistanske mornarice. Po nekaterih informacijah, naj bi pripadniki teroristične skupine Al Kaida (v Pakistanu in Indiji) celo mislili, da so na 13. obletnico terorističnih napadov 11. septembra 2001 v ZDA v največjem pakistanskem mestu Karači napadli ameriško vojaško ladjo, vendar se je izkazalo, da ladja pripada Pakistanski mornarici.

Med napadom v pomorski bazi Pakistanske mornarice v bližini mesta Karači na jugu Pakistana so bili ubiti trije talibani, še sedem so jih aretirali. V napadu sta bila na drugi strain ranjena le dva pripadnika Pakistanske mornarice.

Višji uradnik Pakistanske vojske je medijem povedal, da v napadu ni prišlo do materialne škode. Napadalci so bili dobro opremljeni in oboroženi ter verjetno želeli zaseči, vendar jim je Pakistanska mornarica to preprečila že v začetni fazi.

Preiskovalci so zanikali, da naj bi napad izvedli s pomočjo notranjih informacij, potrdili pa, da je bile n izmed ubitih teroristov nekdanji pripadnik Pakistanske mornarice. Oblasti  so novice o napadu sporočile šele po nekaj dneh in bile sprva skeptične o vpletenosti Al Kaide v napad.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki