Rheinmetall opremlja avstrijske specialce

by Urednik

AVSTRIJA KUPUJE LASERSKE SVETLOBNE MODULE

Rheinmetall je dosegel nov uspeh s prodajo  opreme za specialne operacije: Avstrijska vojska je namreč nabavila lahki laserski svetlobni modul VarioRay, že lani pa tudi 600 taktičnih laserskih svetlobnih modulov.

Avstrijsko zvezno ministrstvo za notranje zadeve je namreč naročilo 580 laserskih modulov VarioRey (na sliki desno) za protiteroristično enoto Cobra. Naročilo presega vrednost milijona evrov, prav zdaj pa je v teku dobava teh modulov.

Že lani pa je avstrijsko ministrstvo za nacionalno obrambo in šport naročilo 600 taktičnih laserskih svetlobnih modulov (TTLM) za avstrijsko vojsko za opremo jurišnih pušk StG 77 in še 164 takšnih modulov za mitraljeze MG74. Modul TTLM je zasnovan na laserskem svetlobnem modulu LLM-01. Tudi slednje naročilo je preseglo vsoto milijona evrov.

Rheinmetall je razvil in testiral laserske svetlobne module kot ključne za izboljšanje taktične učinkovitosti  osebnega orožja, s katerim  so opremljeni vojaki in pripadniki varnostnih služi, ki uporabljajo različne naprave za odkrivanje, identifikacijo in označevanje ciljev (groženj). Gre za različne vrste od na primer modelov za belo svetlobo, vidnih laserjev in infrardečih svetlobnih modulov. Rheinmetallove svetlobne laserske module uporabljajo različne armade in varnostne službe v svetu, vključno z britansko in nemško vojsko.  Najpogostejši ”dodatki’ svetlobnih modulov, ki jih proizvaja in prodaja Rheinmetall, so prav novi moduli  VarioRay skupaj z ločeno svetilko.

Pripravil: B. Knific, foto: Rheinmetall

Povezani članki