Rusija je v Belorusijo napotila jurišna letala Su-25M

by Urednik

KREPITEV RUSKIH LETALSKIH SIL OB MEJI Z UKRAJINO

Rusko obrambno ministrstvo še naprej prerazporeja enote in enote vzhodnega vojaškega okrožja v Belorusijo vključno z letalstvom. Po večnamenskih lovcih Su-35 v Belorusijo napotili jurišna letala Su-25M, kot je poročala tiskovna služba ruskega vojaškega ministrstva.

Skupina ruskih jurišnih letal Su-25 frogfoot iz letalskega polka, ki je nameščen na Primorskem okrožju, je bila premeščena v Belorusijo na letališče v regiji Brest. Števila letal niso navedli, poudarili pa so, da so jurišna letala Su-25M preletela več kot 7 tisoč kilometrov od Daljnega vzhoda do Belorusije. Po poletu bodo posadke preučile poti prihajajočih letov, izdelale načrt interakcij z zračno obrambo Belorusije in začele izvajati naloge, kot je bilo predvideno.

Posadke letal Su-25M vzhodnega vojaškega okrožja, ki so sodelovale pri preverjanju reakcijskih sil Skupnosti neodvisnih držav, so zaključile prerazporeditev na letališča Belorusije, še navaja sporočilo.

Ministrstvo za obrambo Ruske federacije je pred tem poročalo, da bodo v okviru priprav na vaje Zavezniška odločnost 2022 enote in podenote iz Vzhodnega vojaškega okrožja prerazporejene v Belorusijo. Gre za vadbo premeščanja različnih enot na velike razdalje, pa tudi za delovanje vojaškega osebja na neznanih območjih. Najverjetneje se bo ta praksa nadaljevala, enote in formacije zahodnega in južnega vojaškega okrožja pa bodo vključene v vaje na vzhodu Rusije.

Medtem opisano prerazporejanje enot ruske vojske v Belorusijo zahod dojema kot pripravo na invazijo na Ukrajino. Celoten tisk že nekaj časa tekmuje v poskusih napačnega predstavljanja druge strani in iobjavljanja najbolj “senzacionalnega gradiva”. V Rusiji mediji kot izstopajoč primer navajajo objavo Bloomberga, ki je že ”napovedala”, da se je ruska invazija na Ukrajino že začela.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki