Ruska letala na tekmovanju Aviadarts oborožena z raketami kinzhal

by Urednik

TEKMOVANJE RUSKIH VOJAŠKIH PILOTOV

Ruske letalsko-vesoljske sile bodo na prihajajočem tekmovanju Aviadarts (začelo se je 10. avgusta) v okviru Mednarodnih vojaških iger 2019 uporabile hiperzvočno raketo kinzhal (kinžal).

Kot poroča tiskovna pisarna Mednarodnih vojaških iger 2019, bodo lovci MiG-31K oboroženi z raketami kinzhal  in prestrezniki MiG-31B pa jim bodo zagotavljali zrači ščit letalom, ki so sicer namenjeni (tudi) uničevanju nasprotnikovih sistemov zračne obrambe.

Na tekmovanju bodo sodelovala tudi letala pete generacije ruskih letalsko-vesoljskih sil Su-57, ki bodo izvajala bombne napade z letali Tu-22M3 in Su-34.

Udeleženci tekmovanja Aviadarts 2019 izvajajo zračne boje (dogfights), pa tudi tekmovanja v zračni navigaciji in izvidovanju. Piloti lovcev, bombnikov in jurišnih letal, pa tudi vojaških transportnih in jurišnih helikopterjev morajo leteti po določeni poti in morajo v določenem času doseči kontrolno točko. Skupno letos na tekmovanju sodeluje približno 120 pilotov ruskih letalskih sil. Gre za 60 posadk na letalnikih 15 vrst in 22-ih modifikacij.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki