Ruska letala niso napadla položajev Turške vojske v Siriji

by Urednik

TURŠKE SILE BOMBARDIRALE POLOŽAJE KURDOV V IRAKU

Rusija je zanikala, da bi bila njena vojaška letala vključena v letalske napade na položaje Turške vojske v bližini sirskega mesta Al Bab, v katerem so bili ubiti trije turški vojaki, je sporočil turški podpredsednik vlade Numan Kurtulmus v ponedeljek 28. novembra 2016.

Generalštab Turške vojske je sporočil, da za napadom na turške položaje v bližini mesta  Al Bab na severu Sirije prejšnji teden stojijo Sirske letalske sile. Turški premier Binali Yildirim je po napadu dejal, da se bo Turčija odzvala na napad, vsaj dva telefonska pogovora pa sta na to temo opravila tudi ruski predsednika Vladimir Putin in turški Tayyip Erdogan. Turški podpredsednik vlade Kurtulmus je nato javnosti sporočil, da je Putin zatrdil svojemu turškemu kolegu, da ruskih letal v tem času ni bilo na tem območju.

V približno istem času s sporočilom Kurtulmusa pa je turška državna tiskovna agencija Anadolu Agency poročala, da so Turške letalske sile v protiterorističnih zračnih napadih uničile 12 položajev Kurdske delavske stranke (PKK) v Iraku. Turška bojna letala so v nedeljo zvečer  (17.00-18.00 GMT) izvedla zračne napade v severnih iraških regijah Avasin-Basyan in Qandil, je sporočil generalštab Turške vojske.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki