Ruska vojaška industrija je prešla na 24-urno delovanje

by Urednik

TEŽAVE RUSKE VOJSKE S SODOBNO OPREMO

Po začetku “ruske vojaške operacije” na ukrajinskem ozemlju se je izkazalo, da je problem pomanjkanja brezpilotnih letalnikov eden najpomembnejših v Rusiji. Prav to je resen dejavnik pri odvračanju ofenzive ruske vojske v Ukrajini. 

Toda Moskva poskuša rešiti ta problem, piše na kanalu Telegram ukrajinsko-ruska javna osebnost Oleg Tsaryov, ki se sklicuje na Andreja Elčaninova, prvega namestnika predsednika Vojaške industrijske komisije Ruske federacije.

Funkcionar iz ruske vojaške industrije je povedal, da so v času ruske vojaške operacije v Ukrajini nekatera podjetja ruske “obrambne industrije” prešla na triizmenski sistem, t.j. 24-urno delovanje. Zdaj je industrija obremenjena z rezervnimi zmogljivostmi, vključeni so vsi nakopičeni tehnični in kadrovski viri.

Obenem je Elčaninov navedel pomanjkanje komponent, ki jih ima ruska vojaška industrija zaradi protiruskih sankcij zahoda in prozahodnih držav. Izkazalo se je, da se ruska podjetja soočajo z omejitvami (zavrnitvami) pri dobavi baze elektronskih komponent, ležajev, surovin in materialov, ki se uporabljajo pri proizvodnji gumijastih izdelkov, gume, lepil, mešanic in barv. Pojasnil je, da se zdaj spreminja logistika pridobivanja tega blaga. Poleg tega je Elčaninov navedel, da naj bi Rusija lahko začela kupovati tuje brezpilotnike prek držav, ki običajno pripadajo ruski interesni sferi.

»Istih brezpilotnikov ne morete kupiti samo na Kitajskem, ampak tudi lahko poiščete v drugih državah, ki ostajajo naši partnerji. Takšna posvetovanja so bila in se nadaljujejo,« Je Tsarev navedel besede Elčaninova. Tsarev je še dodal, da ima Rusija zdaj presežek tuje valute, številne države pa proizvajajo brezpilotnike, vključno s Kitajsko in Iranom ter da v Iran me dvomi…

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki