Ruski bombnik Tu-160 blackjack bo še bolj učinkovit

by Urednik

RUSIJA BO NADGRADILA BOMBNIKE TU-160, KI IZVIRAJO ŠE IZ ČASA SOVJETSKE ZVEZE

Rusija nadgrajuje svoje najmočnejše orožje – supersonične bombnike Tu-160 blackjack, ki presežejo dvakratno hitrost zvoka, prva posodobljena letala Tu-160 pa naj bi poletela v letu 2019.

Ruske letalske sile imajo v svoji oborožitvi še 16 teh bombnikov, ki so »preživeli« od celotne flote skupaj 35-ih, izdelanih v Sovjetski zvezi pred njenim razpadom. Ob tem pa v Moskvi napovedujejo, da naj bi izdelali še 50 novih Tu-160M za okrepitev obstoječega letalskega dela (bombnikov)  ruske strateške jedrske triade.

V začetku marca 2016 je ruski poveljnik Ruskih letalskih sil, generalpolkovnik Viktor Bondarov, dejal, da verjame napovedi o prvem poletu prenovljenega in posodobljenega Tu-160 v letu 2019.

Rusija je že v letu 2015 sprejela odločitev o odloženem razvoju Tupoljevega novega bombniškega letala PAK DA na račun Tu-160M2. Serijsko proizvodnjo (dodatnih 50 letal) Tu-160M blackjack napovedujejo za leto 2023. Namestnik ruskega obrambnega ministra Jurij Borisov je za medije dejal, da bodo bombnike Tu-160M2 že v osnovi opremljali s povsem novo elektronsko opremo ter drugimi izboljšavami, ki jih bodo uporabili pri posodobitvi obstoječih blackjackov v izvedenko T-160M. Kot zatrjuje Borisov, naj bi »… ne šlo za letalo Tu-160 v današnjem pomenu besede, pač pa za Tu-160M2.«

Podrobnosti o Tu-160M2 so zelo pičle, verjetno pa so pri proizvajalcu Tupoljevu opravili vrsto prilagoditev same konstrukcije letala, podoben proces pa je sicer opotekal tudi že vso dobo proizvodnje obstoječih blackjackov, čeprav so bile spremembe skoraj neopazne in manjšega obsega. Kot je moč razumeti iz izjav, bo največja sprememba prav nova avionika letala.

Za avioniko – letalsko elektroniko je zadolžen ruski Radarsko-elektronski tehnološko koncern (KRET), ki razvija elektronsko opremo za novega blackjacka (Tu-160M2). Posodobitev elektronskem opreme bo zajela vse skopa avionike letala: od povsem nove zasnove kokpita, do nadzornih sklopov, inercijskega navigacijskega sistema do sistema za elektronski boj, sistema za nadzor gorivnega sistema ter seveda vseh sistemov nadzora oborožitve.

Verjetno bodo del te nove avionike bombnika tU-160M2 razvijali že v nameri kasnejše vgradnje v ruski bombnik (slabe radarske zaznavnosti) novejše generacije PAK FA. Predvsem pa naj bi s to posodobitvijo mobilizirali raziskovalne in proizvodne zmogljivosti koncerna za ustvarjanje novih tehnologij ter v temeljih nov pristop, ki bo uporabljen pri snovanju projekta PAK DA.

Kljub temu, da bo bombnik Tu-160M2 povsem prenovljen, pa bodo obdržali njegov namen – glavna naloga bo ostalo jedrsko odvračanje. Za razliko od ameriškega B-2 in prihajajočega B-21 se bo prenovljeni ruski bombnik opiral na kombinacijo svoje izjemne hitrosti in oborožitveni tovor z manevrirnimi raketami z jedrskimi konicami  – bojnim tovorom torej, namenjenim sodnemu dnevu. Sodeč po obstoječi ruski obrambni doktrini, bo podobna/enaka vloga zapisana tudi prihodnjemu ruskemu strateškemu bombniku  PAK DA, ki bo prav tako namenjen jedrskemu odvračanju.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

Letalski proizvajalec Tupoljev (Ту́полев)

Tupoljev je ruski letalski proizvajalec iz okolice Moskve, znan je kot delniška družba Tupoljev, ki je naslednik Konstruktorskega biroja (OKB-156) Tupoljeva, letala (tako civilna kot vojaška) pa imajo prednji del oznake (pred številčnim delom) Tu. Po odloku ruske vlade Tupoljev danes deluje v sklopu Združene letalske korporacije (v kateri so še Mikojan-Gurjevič, Iljušin, Suhoj, Irkut in Jakovljev).

Podjetje je bilo zasnovano že leta 1922 in sodi med najstarejše letalske proizvajalce na svetu. Ustanovil ga je A.N. Tupoljev (vodil je OKB Tupoljeva), ki je za konstrukcijo letal proučeval uporabo povsem kovinskih materialov že v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, pri čemer se je zgledoval in opiral na konstrukcije nemškega konstruktorja Huga Junkersa, ki je avtor prvega kovinskega letala že v letih med veliko vojno.

Povezani članki