Rusko cepivo sputnik V  bo prispelo v Srbijo na laboratorijski nadzor

by Urednik

RUSKO CEPIVO PROTI KORONAVIRUSU

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić se je pred dnevi na videokonferenci pogovarjala z ministrom za industrijo in trgovino Ruske federacije Denisom Manturovim, ki jo je seznanil s potekom proizvodnje ruskega cepiva proti koronovirusu sputnik V.

Ruski minister Manturov je potrdil, da bo v teh dneh v Srbijo prispela  prva serija cepiva za laboratorijski nadzor v količini 20 odmerkov, poroča Tanjug. Srbska predsednica vlade je ob tem dejala, da si srbska vlada skupaj s predsednikom republike prizadeva, da bi bilo cepivo proti koronavirusu čim prej na voljo državljanom Srbije. Brnabićeva je poudarila, da je cilj srbske vlade, da lahko občani v skladu s priporočili in odobritvami pristojnih zdravstvenih zavodov Republike Srbije izberejo, katero cepivo bodo prejeli. Dodala je še, da je Srbija zainteresirana za razmislek o možnosti skupne proizvodnje cepiva proti kovidu.

Videokonference so se udeležili tudi veleposlanik Ruske federacije v Srbiji Aleksander Bocan-Karčenko, vodstvo Ministrstva za zdravje Ruske federacije, Ruskega sklada za neposredne naložbe, Nacionalnega raziskovalnega centra za epidemiologijo in mikrobiologijo “Gamaleja” ter predstavniki ministrstva za zdravje in drugih zdravstvenih ustanov.  Premierka Srbije pa se je v teh dneh pogovarjala tudi s predstavniki družbe “Pfizer”, je še  navedeno v sporočilu tiskovnega predstavništva srbske vlade.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

 

Povezani članki