Sejem IWA OutdoorClassics 2015 zaprl vrata

by Urednik

KONČAN SEJEM ŠPORTNEGA OROŽJA IN OPREME IWA 2015

Po štirih intenzivnih dneh (6.3. – 9.3.2015) se je na nürnberškem sejmišču končal tradicionalni sejem IWA OutdoorClassics, najpomembnejši svetovni sejem športnega orožja, zaščitne opreme in opreme za prosti čas. Kljub štirim desetletjem se zdi IWA vsako leto privlačnejša in obsežnejša.

Sejem sta tradicionalno odprla bavarski minister za notranje zadeve in nürnberški župan v družbi s finskim  gornikom in podjetnikom Veikko Gustafssonom. Sejem IWA 2015 je zbral 1383 razstavljavcev v devetih razstavnih halah, obiskalo ga je več kot 41.000 profesionalnih obiskovalcev, dve tretjini jih je prišlo iz tujine (iz 123 držav).

Poleg domačinov so vodilni razstavljavci prišli iz ZDA, Italije, Velike Britanije, Turčije, Kitajske, Francije, Češke, Španije in Avstrije. Prireditelj sejma je Nürnberg Messe, častna pokrovitelja pa nemška zveza orožarjev in trgovcev – VBD ter združenje proizvajalcev lovskega in  športnega orožja ter streliva – JSM.

Prireditelji so že povabili na naslednji sejem IWA 2016, ki bo od 4. do 7. marca 2016 na istem prizorišču. Sejem je namenjen zgolj profesionalnim obiskovalcem, tako da do vstopnic pridejo samo obiskovalci na povabilo razstavljavcev in uradnih agencij, oblasti ter varnostnih agencij.

Pripravil: B. Knific, foto: IWA

VIDEO: Utrinki iz sejma IWA OutdoorClassics 2015 

Povezani članki