V Siriji prisotni ruski bojni helikopterji Mi-24 in Mi-8 “terminator”

by Urednik

RUSKI BOJNI HELIKOPTERJI ZAENKRAT LE VARUJEJO RUSKO VOJAŠKO BAZO V SIRIJI

Igor Klimov, polkovniku Ruskih letalskih sil v letalskega oporišča Hmeymim v Siriji, je tudi uradno potrdil, da Ruska vojska v Latakiji uporablja bojne helikopterje Mi-24 in sicer za patruljiranje območja okoli letališča in za morebitne misije iskanja ter reševanja, poročajo ruske RIA Novosti.

Ruska vojska v vojaškem posredovanju proti Islamski državi poleg bojnih helikopterjev Mi-8 uporablja tudi bojno-transportne Mi-8AMTSh “terminator”. Trenutno je uporaba ruskih vojaških helikopterjev omejena zgolj na patruljiranje in uničevanje morebitnih ciljev Islamske države (ISIS) v bližini vojaškega oporišča Hmeymim (letališče Bassel Al-Assad).

Za MI-24, ki se šteje za enega od najbolj smrtonosnih in vsestranskih helikopterjev na svetu, je Klimnov dejal, da lahko pospeši do 300 kilometrov na uro in se dvigne na nadmorsko višino do 4,5 kilometrov. Vsak ruski helikopter Mi-24 v Siriji je oborožen s štirimi lanserji s po 20-imi nevodljivimi raketami zrak-zemlja in 30-milimetrskim topom.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

SORODNE NOVICE:

Ruska vojska želi kupiti do 100 “arktičnih terminatorjev” Mi-8 AMTSh-VA

Rusko obrambo ministrstvo želi kupiti do 100 helikopterjev Mi-8 AMTSh-VA terminator, ki so posebej razviti za delovanje v arktičnih razmerah, vendar jih morajo najprej še testirati.

Ruski helikopter Mil Mi-24 leti že 45 let

Podjetje Ruski helikopterji je pred dnevi praznovalo 45-letnico prvega poleta legendarnega bojnega helikopterja Mil Mi-24. Prototipni helikopter je v krstnem letu leta 1969 pilotiral German Alferov.

Povezani članki