VIDEO: Ruskemu prestrezniku MiG-31 med pristankom odpadlo kolo

by Urednik

RUSKI PILOT USPEŠNO ZASILNO PRISTAL

Bojno letalo MiG-31 Ruskih vesoljsko-letalskih sil je pred dnevi (12.8.2020) med pristankom na letališču Bolshoye Savino v bližini mesta Perm izgubilo kolo, poroča rusko obrambno ministrstvo.

Videoposnetek prikazuje, kako je ruski prestreznik MiG-31 je zaradi okvare opravil zasilni pristanek na letališču Bolshoye Savino. Tiskovna služba osrednjega vojaškega okrožja je potrdila, da je letalo pristalo v Permu s polomljenim kolesom. Posadka, pilot je o okvari takoj obvestil letališko osebje, je opravila rutinski pristanek, letalo pa pri tem ni utrpelo večjih poškodb.

Vojaški uradniki so dodali, da med piloti ali ljudmi na terenu ni bilo poškodovanih. Letalo se je uspelo izogniti kakršni koli (večji) poškodbi, tehnično osebje pa je že začelo zamenjavo kolesa.

MiG-31 je edinstven ruski lovec, ki je namenjen prestrezanju zračnih ciljev na velikih razdaljah, nedostopnih za napade s standardnimi lovskimi letali.

Letalska korporacija MiG (Mikojan-Gurevič) je sestavila okoli 500 lovskih prestreznikov MiG-31, večino za (Sovjetske) Ruske letalske sile, 30 pa za Kazahstan. Ruske letalske sile imajo v svoji oborožitvi še vedno okoli 130 prestreznikov MiG-31, ki jih nadgrajujejo v različico MiG-31BM.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

 

Povezani članki