VIDEO: Vojaška vaja Eager Tiger 2014 v Jordaniji

by Urednik

LOVCI F-18 IN F-18 TER HELIKOPTERJI SUPER PUMA, BLACK HAWK IN COBRA NA VOJAŠKI VAJI V JORDANIJI

Zanimiva videoposnetka iz jordanske vojaške vaje Eager Tiger 2014, kjer so se skupaj urili Ameriški marinci, Kraljeve jordanska vojska ob podpori letal F-16, F-16 in helikopterjev super puma, black hawk ter cobra.

Med 11. in 15. majem je na severu Jordanije potekala mednarodna vojaška vaja Eager Tiger 2014, v prejšnji letih znana tudi kot Eager Lion ali Falcon Air Meet , na kateri so se zbrali piloti ameriških in jordanskih eskadrilj. Namen vaje je bila okrepitev interoperabilnosti in povezanosti med usposabljanjem za bojevanje na Bližnjem vzhodu.

V vaji Eager Tiger 2014 so sodelovali lovci F-16 in F-18 Korpusa ameriških marincev ter lovci F-16 Kraljevih letalskih sil, posebne operacije na tleh pa so izvajali z jordanskimi helikopterji AS332 super puma in UH-60 black hawk, ki so imeli spremstvo v jurišnih helikopterjih  AH-1 cobra.

V spodnjem videoposnetku je prikazana ena izmed starejših različic jurišnega helikopterja Bell AH-1F cobra iz flote Kraljevih jordanskih letalskih sil med vajo Eager Tiger 2014, ki podpirajo sile za posebne operacije s helikopterji AS332 super puma in UH-60 black hawk.

VIDEO: Vojaška vaja Eager Tiger 2014 v Jordaniji

Jurišni helikopterji AH-1F cobra so precej zastareli stroji, ki imajo malo skupnega z novejšimi AH-1W super cobra in AH-1Z viper, ki jih uporabljajo ameriški marinci.

Pripravil: A. Knific, foto: USAF

VIDEO: Vojaški helikopterji na vaji Eager Tiger 2014

Povezani članki