VIDEO: Vzletanje Su-33 in MiG-29K/KUB na letalonosilki Admiral Kuznecov

by Urednik

POSNETKI DELOVANJA NOVIH RUSKIH PALUBNIH LOVCEV MIG-29K/KUB

Na spletu se je pojavil posnetek vzletanja in pristajanja palubnih lovcev Su-33 ter MiG-29K/KUB s palube in na palubo letalonosilke Admiral Kuznetsov (z oznako 063), videoposnetek je objavila ruska TV postaja Zvezda.

Ladijska bojna skupina, v sestavi katere sta tudi letalonosilka Admiral Kuznecov in raketna križarka Pyotr Velikiy (099), je začela misijo v Sredozemlju, prejšnji teden pa vplula v Sredozemsko morje. V tiskovni službi Severnomorske flote Ruske mornarice so poudarili, da je cilj misije zagotovitev vojaško-pomorske prisotnosti v vseh pomembni rajonih svetovnih morij. Prisotnost ruske ladijske bojne skupine je precej razburila severnoatlantsko zavezništvo, saj naj bi bila povezana tudi z napadi na sirsko mesto Alep (Aleppo). Kot razlaga ruska stran naj za takšne sume ne bi bilo osnove, saj so bile ruske vojaške ladje prisotne v Sredozemlju tudi že prej.

Ruska bojna pomorska skupina na čelu z edino letalonosilko pa je bila deležna velike pozornosti že na poti v Sredozemsko morje, o čemer smo več poročali v članku Ruska letalonosilka “nezaželena” v Španiji in na Portugalskem.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

VIDEO: Vzletanje Su-33 in MiG-29K/KUB na letalonosilki Admiral Kuznecov

Povezani članki