Ameriška vojska v Grčijo napotila 80 helikopterjev

by Urednik

ATLANTIC RESOLVE – OKREPITEV MISIJE AMERIŠKE VOJSKE V EVROPI

Ameriška vojska je v okviru misije Atlantic Resolve v Grčijo napotila večje število helikopterjev AH-64 apache, HH-60 in UH-60 black hawk, ki so z ladjami prispeli v pristanišče Volos.

Na misijo Atlantic Resolve je z več ladjami v dve pristanišči skupaj priplulo 1.700 vojakov, 50 helikopterjev UH-60 in HH-60 black hawks, 10 CH-47 chinook, 20 AH-64 apache in več kot 2.000 kolesnih vojaških vozil.

Ameriška vojska je na spletu objavila fotografije helikopterjev AH-64 apache, HH-60 in UH-60 black hawk iz 3. bojne letalske brigade – dela 3. pehotne divizije, ki so prispeli v grško pristanišče Volos 27. oktobra 2019.

Misija Atlantic Resolve je demonstracija stalne ameriške zavezanosti h kolektivni evropski varnosti z vrsto ukrepov, s katerimi zagotavljajo stabilnost zaveznikom zveze Nato in drugim ameriškim partnerjem, ter se zavzemajo za mir in stabilnost po vsej Evropi.

Le dan pred tem je kot del devetmesečne rotacije 3. bojne letalske brigade v podporo misiji Atlantic Resolve tudi na nemško vojaško letališče Illesheim prispelo večje število naprednih jurišnih helikopterjev AH-64 apache.

Pripravil: A. Knific, foto: Dvidshub

Povezani članki