Belgija zmagala na evropskem tekmovanju najboljših ostrostrelcev

by Urednik

AMERIČANI V NEMČIJI ORGANIZIRALI TEKMOVANJE OSTROSTRELCEV

Ameriška vojska je v svoji evropski vojaški bazi Grafenwoehr na Bavarskem konec septembra (24. – 28. 9. 2017) organizirala že drugo tekmovanje za najboljše evropsko ostrostrelsko moštvo (5 vojakov). Sodelovalo je 16 ekip iz vse Evrope in dve iz ZDA. Zmagalo je belgijsko ostrostrelsko moštvo, drugi so bili pripadniki Švedske vojske, tretji pa so prihajali iz vrst Češke vojske.

Na petdnevnem tekmovanju so sodelovali ostrostrelci iz Belgije, Bolgarije, Kanade, Češke, Nemčije, Italije, Latvije, Litve, Poljske, Portugalske, Španije, Švedske, Velike Britanije in ZDA.

Tekmovanje za najboljše ostrostrelsko moštvo je vključevalo streljanje pod velikim kotom iz lebdečega helikopterja, streljanje iz čolna, natančno in nočno streljanje. Ob tem so morali ostrostrelci opraviti naloge zalezovanja, 20-km pohod, orientacijo in premagovanje ovir.

Kot so poudarili udeleženci, je bilo tekmovanje za najboljše evropske ostrostrelce namenjeno izmenjavi izkušenj, primerjanju znanja, taktike, tehnike in opreme, kot tudi krepitvi odnosov med ostrostrelci iz različnih (zavezniških) držav.

Obširneje smo o tekmah ostrostrelcev pisali v Reviji Obramba, oktober 2014 (tekmovanje Fin Sniper na Finskem) in Reviji Obramba, november 2015 (Svetovno prvenstvo ostrostrelcev na Češkem).

Pripravil: A. Knific, foto: DVIDSHUB

Povezani članki