Bloomberg ”prehitel” s poročanjem o “ruski invaziji” na Ukrajino

by Urednik

»RUSIJA NAPADLA UKRAJINO«

V procesu priprave materialov o ukrajinski krizi je ameriška tiskovna agencija Bloomberg očitno pripravila različne naslove, ki upoštevajo različne scenarije. V enem izmed njih, ki je bil potem tudi pomotoma objavljen, je bilo zapisano: “Rusija napadla Ukrajino.” Medij je potem na svoji spletni strani napak priznali in se opravičil.

Zadevna objava se je pojavila v petek, 4. 2. 2022 ob 16. uri po moskovskem času. Ko so to  pri Bloombergu opazili, so se opravičili bralcem, ker so ”prehiteli” s poročanjem o “ruski invaziji” na Ukrajino.

»To napako globoko obžalujemo. Naslov je bil odstranjen, raziskujemo pa, kako in zakaj je do nje prišlo,« so navedli uredniki. Trdijo tudi, da je bilo njihovo sporočilo objavljeno “nenamerno”.

Morda so na zaposlene v agenciji vplivale nenehne medijske objave in izjave zahodnih politikov o skorajšnjem “napadu” ruske vojske na Ukrajino na osnovi sklepanj ob opazovanju premikov oboroženih sil Ruske federacije.

Vodja tiskovne službe Kremlja Dmitrij Peskov je v komentarju o tem poročilu zahodno javnost opozoril na dejstvo, da ruske čete gibljejo znotraj meja svoje države, da pri tem nikomur ne grozijo, delujejo v skladu z ruskimi zakoni in mednarodnim pravom. Peskov trdi, da premiki ruskih oboroženih sil ne bi smeli nikogar motiti.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki