FOTO: Ali ZDA razvijajo novo nevidno letalo?

by Urednik

AMERIŠKI LETALSKI NAVDUŠENEC POSNEL FOTOGRAFIJO SKRIVNOSTNEGA LETALA 

Sredi marca 2014 je skupina ameriških letalskih navdušencev zagledala in posnela tri skrivnostna letala, ki so letela počasi nad jugozahodnim delom mesta Amarillo v Texas.

Ljubitelji vojaških letal namreč pogosto zaidejo v ta kraj, kjer je mednarodno letališče Rick Husband Amarillo, da si ogledajo vzletanje in pristajanje letalnikov Ameriških letalskih sil (USAF) in jih posnamejo. Tu je pogosto mogoče videti tudi lovca 5. Generacije F-22 raptor, kar je prava redkost.

Skupinica je tako 10. marca okoli 16.20 opazila in poslikala tri letala po vzletu. Slikali so jih na oddaljenosti okoli 20 milj, pove avtor fotografij Steve Douglas. Sprva so menili da gre za nevidne bombnike B-2, ko pa si je Dougla doma na računalniku dobro ogledal fotografije, je opazil, da se letalniki na fotografiji razlikujejo, saj naj bi imela zadaj raven osrednji del delta krila. Bombnik B-2 ima namreč zadnji del v obliki črke W. Predstavniki Ameriških letalskih sil (USAF) so medijem zavrnil komentar o posnetih slikah.

B-2 in novo ameriško nevidno letalo?

V preteklosti so očividci pogosto takšne pojave letalnikov imeli za neznane leteče predmete (NLP), za katere pa se zadnja leta vse bolj razkriva, da je šlo za skrita testiranja novih vojaških letal.

Pripravil: A. Knific, foto: Steve Douglas

Fotografija novega ameriškega nevidnega letala?

Povezani članki