Kalašnikov predstavil novo pištolo PL-14 (Lebedev) kalibra 9 mm

by Urednik

BODO RUSKI VOJAKI MAKAROVE ZAMENJALI Z NOVO PIŠTOLO PL-14?

Koncern Kalašnikov je v okviru mednarodnega vojaško-političnega foruma „Armada 2015“ prvikrat predstavil prototip nove pištole PL-14 (pištola Lebedev). Kot je sporočila tiskovna služba koncerna, so novi prototip pištole izdelali za potrebe varnostnih služb Rusije.

Nove pištole naj bi zamenjale pištole vrste makarov, ki jih zdaj uporabljajo v varnostnih silah Ruske federacije. Pištolo so oblikovali v sodelovanju s specialisti varnostnih struktur Rusije ter vodilnimi ruskimi športnimi strelci.

Kot so sporočili pri Kalašnikovu je pred orožjem državno testiranje in vojaška raba. Če bo novo orožje ustrezalo tudi obrambnemu resorju, bi lahko vojaško vodstvo sprejelo odločitev o zamenjavi makarova pa PL-14, lahko pa bosta v uporabi celo oba omenjena modela pištol.

Nova pištola je v primerjavi s podobni orožji precej manjše debeline: širina ročaja je 28 mm, prednjega dela pištole pa 21 mm. Zaradi konfiguracije jo lahko uporabljajo tako desnoroki kot levoroki strelci. Posebno pozornost so konstruktorji namenili varnosti uporabe orožja. Mehanizem sprožilca je zavarovan tako,da spontan strel ni mogoč tudi pri padcu orožja z večje višine na trdo podlago, navaja v svojem poročilu tiskovna služba proizvajalca.

Pripravil: B. Knific, foto: Guns

obisk letalskega salona MAKS 2015

Povezani članki