FOTO: Nesreča ukrajinskega raketnega sistema 9K35 strela-10

by Urednik

MED VOJAŠKO PARADO SE JE PREVRNIL PROTILETALSKI RAKETNI SISTEM

V ukrajinskem mestu Konotop se je pred dnevi tekom vojaške parade prevrnil samovozni protiletalski raketni sistem 9K35 strela-10 iz oborožitve Ukrajinske vojske, k sreči pa strelivo pri tem ni eksplodiralo.

Na vojaški paradi, ki je potekala v počastitev 357. obletnice zmage ukrajinskih kozakov v bitki pri Konotopu, naj bi se raketni sistem strela-10 prevrnil med vožnjo na vojaškem polpriklopniku (vlačilcu). Do nesreče, v kateri ni bilo poškodovanih, naj bi prišlo zaradi napake pri uporabi. Ukrajinski protiletalski raketni sistem 9K35 strela-10 so kasneje dvignili in naložili nazaj na vlačilec ter ga odpeljali nazaj v vojaško oporišče v mestu Chernigov.

Na fotografijah, ki jih je na Facebooku objavil meščan Spartak Sergienko, je poleg prevrnjenega protiletalskega raketnega sistema 9K35 strela-10 v ozadju moč opaziti tudi vojaški polpriklopnik.

Ukrajinska vojska je imela pred dvema letoma v svoji oborožitvi še okoli 150 samovoznih protiletalskih raketnih sistemov 9K35 strela-10. V svoji oborožitvi jih ima tudi Srbija (okoli 38), ki jih je nasledila od JNA, srbske strele pa so oborožene z raketami 9M37M iz domače proizvodnje.

Pripravil: A. Knific, foto: Facebook

 

oklep-na-slovenskem

Povezani članki