Francija naročila nove sisteme za odkrivanje ostrostrelcev

by Urednik

DODATNIH 60 SISTEMOV SLATE ZA FRANCOSKO VOJSKO

Francoska vojska je zadovoljna z inovativnim akustičnim sistemom za odkrivanje in uničevanje sovražnih ostrostrelcev Metravib SLATE, zato je naročila dodatnih 60 sistemov, ki so nameščeni na francosko oklepno blindirano vozilo VAB.

Francoska vojska bo kupila dodatnih 60 sistemov za odkrivanje sovražnikovih ostrostrelskih enot SLATE francoskega proizvajalca Metravib, ki so nameščeni na oklepnih vozilih VAB (Véhicule de l’Avant Blindé ) podjetja Renault Trucks Defense z daljinsko krmiljeno kupolo (TOP).

Francoska kopenska vojska je že v letu 2012 dobila v uporabo 80 sistemov SLATE (Système de Localisation Acoustique de Tireur Embusqué – akustični sistem za odkrivanje ostrostrelcev), ki so se izkazali za zelo koristne, zato so se odločili za nakup dodatnih 60 sistemov.

Sistem za odkrivanje sovražnikovih ostrostrelskih enot Metravib SLATE preko akustične antene zazna strele sovražnikovih ostrostrelcev, informacijo sporoči daljinsko krmiljeni kupoli (TOP- tourelle TéléOPérée) Kongsberg 12.7 mm, ki je nameščena na oklepnemu vozilu VAB. Kupola se polavtomatsko premakne v smer zaznanega strela in z naboji uniči tarčo.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki