Putin: ZDA so se že prijavile na tankovski biatlon

by Urednik

ZA TANKOVSKI BIATLON SE ZANIMA 40 DRŽAV, SLOVENIJA POTRDILA UDELEŽBO

Poleg Rusije in številnih evropskih držav bodo na mednarodnem tankovskem biatlonu 2014 sodelovale tudi tankovske posadke iz ZDA, je včeraj dejal ruski predsednik Vladimir Putin.

Na vprašanje študenta na univerzi v Moskvi, ali bodo ZDA sodelovale na letošnjem tankovskem biatlonu je Putin dejal, da je ameriško obrambno ministrstvo že izpolnilo obrazec za prijavo in da so ruske oblasti vesele, da bodo sodelovali.

Sicer so Američani ustno potrdili udeležbo na tankovskem biatlonu 2014 že na srečanju voditeljev Ruske federacije in ZDA avgusta 2013. Na mednarodnem tankovskem biatlonu, ki bo potekal od 26. julija do 10. avgusta 2014, najverjetneje v predmestju Moskve na vadbišču Alabino kot tudi leta 2013, bodo sodelovale tankovske posadke iz Rusije, Armenije, Belorusije, Nemčije, Italije, Izraela, Kazahstana, Slovenije in ZDA.

Slovenska vojska bo na tankovskem biatlonu sodelovala s štirimi tričlanskimi tankovskimi posadkami, ki bodo tekmovale v ruskih tankih T-72. Sposodili si jih bodo namreč od prirediteljev, predvsem zato, da ne bodo plačevali stroškov transporta.

Tankovski biatlon - tank T-72 med premagovanjem ovire
Tankovski biatlon - tank T-72 med premagovanjem ovire

Rusko obrambno ministrstvo je v zadnji izjavi sporočilo, da je več kot 40 držav izrazilo zanimanje za sodelovanje na tankovskem biatlonu. Putin pa je dejal, da dogodek pomaga spodbujati rusko obrambno industrijo, saj je Rusija takoj za ZDA pri obsegu izvoza orožja.

Na tankovskem biatlonu morajo tankovske posadke morajo prevoziti progo dolgo 20 kilometrov, ki vključuje ovire, slalomsko vožnjo, vodne ovire, mostove in strme vzpone.

Tankovski biatlon - tank T-72 med premagovanjem ovire

Na progi morajo tankovske posadke streljati na tarče na razdalji do 2,2 km, ki simulirajo tanke, oklepna, vozila, helikopterje,…

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

Slovenija je potrdila, da bo v prihodnjem letu sodelovala v tankovskem biatlonu na vadbišču v bližini Moskve

.

IZDELALI BODO VSAJ 150 GLAVNIH BOJNIH TANKOV T-72 B3 20. oklepna brigada Ruske vojske je prevzela prvi….

.

VIDEO: Tankovski biatlon avgusta 2013

VIDEO: Potek tankovskega biatlona avgusta 2013

Povezani članki