Rusija testirala novo različico svojega težkega bojnega vozila T-15

by Urednik

TESTIRANJE OKLEPNEGA VOZILA T-15 ARMATA

Rusko obrambno ministrstvo je objavilo video prikaz o preizkusu svojih nadgrajenih glavnih bojnih tankov in bojnih vozil. Posnetek prikazuje napredno različico težkega pehotnega vozila BMP T-15 armata.

Posnetek zaslona iz videoposnetka, ki prikazuje težko bojno vozilo v novi različici, ki ima enako podvozje armata kot glavni bojni tank T-14. Verjetno ima novo vozilo podobno raven zaščite kot bojno vozilo T-15. Prav tako je verjetno, da je to oklepno vozilo opremljeno s posebno opremo za namene poveljevanja in nadzora.

Odprti viri poročajo, da težko bojno vozilo armata poganja nova generacija dizelskega motorja z več gorivi 1500 KM, skupaj s hidromehanskim samodejnim menjalnikom ima bojno težo okoli 48 ton, največja hitrost na cesti 65–70 km/h, operativni doseg 550 km in razmerje med močjo in maso nad 30 KM/t. Trup vozila ima “izjemno visoko stopnjo zaščite oklepa”, vključno z izboljšanim pasivnim oklepom iz jeklo-keramičnih kompozitnih plošč ter kletko iz letve na zadnji strani. Novi reaktivni oklep malahit (Malahit – ERA) naj bi ščitil oklepnika pred vodenimi raketnimi protioklepnimi izstrelki, kot sta FGM-148 javelin in missile moyenne portée (MMP) ter 120-milimetrskimi tankovskimi naboji, kot so nemški sabot DM53/DM63 in ameriški M829A3 APFSDS.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube

Povezani članki